Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potřebujete snížit splátky? Řešením může být konsolidace půjček!

Jak snížit splátky dluhů konsolidace půjčekPřišli jste o práci, potkal vás vážný úraz nebo jiná situace, kvůli které vám nyní scházejí peníze na splácení vašich pohledávek? Neztrácejte hlavu, jako možné řešení se totiž nabízí refinancování a konsolidace půjček, čehož můžete využít, ať už máte na krku jeden či několik úvěrů.

Nejenže touto cestou vyřešíte váš aktuální problém, ale také si dost možná sáhnete na lepší podmínky.

Refinancování úvěru

Existuje mnoho důvodů, proč vám váš bankovní či nebankovní úvěr, který jste si zřídili před nějakou dobou, mohl přestat vyhovovat. Mezi ně může patřit změna zaměstnání i nový přírůstek do rodiny, který s rodinnými financemi dokáže pěkně zamávat. Díky refinancování můžete svůj starý úvěr proměnit v úplně nový - dostanete novou výši splátky, úrokovou sazbu i splátkový kalendář. Vyjednání výhodnějších podmínek vás však bude něco stát, a to váš čas. S refinancováním půjček je totiž spojeno velké množství papírování, takže pokud o ni máte opravdu zájem, neotálejte a začněte situaci řešit co možná nejdříve.

 

Konsolidace půjček

Jestliže jste se zavázali k více půjčkám najednou, nemusíte je refinancovat jednu po druhé, v tomto případě vám totiž pomůže konsolidace půjček. Tato služba spočívá v tom, že sloučíte několik stávajících pohledávek do jedné, ať už je to úvěr z banky, nesplacený kontokorent či kreditní karta, leasing na auto nebo nebankovní půjčka bez nahlížení do registru. Vše budete splácet v rámci jedné měsíční splátky, a tak se spolehlivě vyhnete tomu, že by se na vás hrnula jedna upomínka za druhou.

Není nutné brát si další úvěr na to, abyste se vyhrabali z dluhové pasti, raději konsolidujte. Tato možnost je vhodná i pro dlužníky s nižší bonitou, takže máte větší šanci na schválení, i když jste zrovna na mateřské dovolené či v důchodě. Nejenže takto docílíte nižších splátek, ale také dostanete své dluhy pod kontrolu, díky čemuž si během splácení budete moci budovat finanční rezervu pro případ, že vám do života vstoupí nějaké nečekané výdaje.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny