Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

► Šípkové víno - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Šípkové víno - příprava: Šípky zbavte stopek i bubáků, propláchněte pod studenou tekoucí vodou. Vodu svařte s cukrem a roztokem zalijte plody. Jakmile vše vychladne, vmíchejte kvasinky a kyselinu citronovou. Přelijte do velké nádoby a nechte asi 3 dny kvasit. Jakmile většina šípků klesne ke dnu, je hotovo. Víno nalahvujte až k zátce, jen dejte pozor, abyste zároveň nedali do lahví i kal ode dna.

Lahve uzavřete, nikoli však příliš pevně. Víno bude ještě nějaký čas mírně kvasit.

 

 

Šípkové víno - suroviny:

  • 1,5 kg šípků
  • 800 g krupicového cukru
  • 5 g kyseliny citronové
  • kvasinky Champagne nebo Malaga
  • 4,3 l vody

Šípek, šípky - účinky na zdraví, použití, využití - zde.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny