Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

► Rybízové víno - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Rybízové víno - příprava: Rybíz opláchněte pod tekoucí studenou vodou, nechte okapat, otrhejte ze stopek a pak ho na mlýnku na ovoce rozemelte. Nechte (nejlépe ve skleněné nádobě) kvasit asi 3 dny, ale nezapomeňte ho párkrát přes den promíchat. Poté přeceďte přes čisté plátno, přelijte opět do skleněné nádoby a vmíchejte kvasinky. Uchovejte na temném a chladném místě.

Jakmile skončí proces kvašení, víno opatrně slijte či stočte hadičkou do lahví (pozor na kal na dně nádoby) a naplňte je až k zátce. Nakonec lahve uzavřete, nikoli však příliš pevně. Víno bude ještě nějaký čas mírně kvasit.


Rybízové víno - suroviny:

  • 2,5 kg červeného rybízu
  • 2,6 l vody
  • 900 g krupicového cukru
  • kvasinky Champagne nebo Malaga

Rybíz - účinky na zdraví, použití, využití - zde.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny