Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

► Malinový likér, ostružinový likér - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Malinový (ostružinový) likér - příprava: Ovoce omyjte, očistěte, dejte do nádoby, zalijte vodkou, zakryjte či zavřete a uložte na chladné tmavé místo na 2-4 týdny. Pak přeceďte přes cedník a stále ještě neoslazený likér přelijte do hrnce. Na asi 710 ml likéru přidejte 300 ml cukru, promíchejte a přelijte do jiné nádoby s pevným víčkem či uzávěrem a nechte ležet nejméně tři měsíce.

Pak opatrně přelijte čistý likér do skleněné láhve s pevným uzávěrem, a je-li potřeba, doslaďte ho.

 

Malinový (ostružinový) likér - suroviny:

  • 450 g malin (ostružin)
  • 710 ml 80% vodky nebo 1,5 šálku 100% alkoholu a 1,5 šálku vody
  • 300 ml krystalového cukru

 

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny