Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Jak by mělo vypadat správné espresso

Pro spoustu lidí znamená espresso velký šálek plný vody. Stále více lidí už ale ví, že espressoje jen takový ten malý šáleček, naplněný do poloviny. Espresso poznáte podle krásné krémové pěny na povrchu, vysoké několik milimetrů. Crema s oříškovo-čokoládovou barvou, s červenými až tygrovanými odlesky. Podle barvy pěny je poznat, jak byla káva připravena a co vše probíhalo při extrakci. Měla by být hladká, bez velkých bublinek a po rozhrnutí lžičkou se vracet nazpět.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny