Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Šípková šťáva - jak připravit, udělat

Šípková šťáva - příprava: Šípky zbavíme lístků, rozmixujeme a zalijeme vodou. Necháme 2 hodiny louhovat a pak na mírném ohni povaříme asi 10 minut. Nakonec vývar slijeme přes síto, případně ještě jednou přes plátno, abychom se

zbavili chloupků. Vývar přelijeme do hrnce a opět zahříváme, asi na 70-80 stupňů. Za stálého míchání přisypáváme cukr a mícháme, dokud se všechen nerozpustí. Horkým sirupem plníme láhve. Ze sirupu je skvělý čaj (stačí zalít horkou vodou) a dobře také pomáhá proti kašli.

Šípková šťáva - suroviny:

  • 1 kg dobře vyzrálých, nepřemrzlých šípků
  • 2 lvody
  • 1 kg cukru

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny