Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Domácí ořechovka - jak připravit, udělat

Domácí ořechovka - příprava: Na výrobu domácí ořechovky použijeme takové ořechy, které mají již vyvinutou skořápku a mléčné jádro, ale jsou ještě zelené. Pokrájíme je na čtvrtky a vložíme do třílitrové sklenice. Přidáme hřebíčky a kousek

skořice, zalijeme jedním litrem čisté vodky (nebo žitné pálenky), zakryjeme víčkem nebo čtverečkem alobalu a dáme na teplé místo, nejlépe na okenní parapet, kam svítí slunce, na 4-6 týdnů louhovat. Potom vše scedíme přes plátno, přidáme převařený a vychladlý cukrový roztok a necháme ještě asi 4 týdny louhovat. Hotový likér nalijeme do lahviček, uzavřeme a uložíme na tmavém a chladném místě.

Domácí ořechovka - suroviny:

  • 20 zelených vlašských ořechů
  • 6 hřebíčků
  • kousek celé skořice
  • 1 lčisté vodky (nebo žitné pálenky)
  • 1/2 l vody
  • 500 g krystalového cukru

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny