Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Ovocný sirup - recept

Ovocný sirup - příprava: Vylisovanou ovocnou šťávu odměříme, přidáme do ní odpovídající množství cukru a trochu kyseliny citronové, zahřejeme na teplotu 85 C a za stálého míchání prohříváme, až se cukr rozpustí. Během zahřívání sbíráme pěnu.

Jakmile má šťáva opět teplotu 85 C, odstavíme ji a necháme zchladnout na 40 C. Hotový sirup nalijeme do lahví a zazátkujeme. Uchováváme na chladném místě.

Ovocný sirup - suroviny:

  • na 1 l ovocné šťávy 1,7 kg krystalového cukru a trochu kyseliny citronové

 

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny