Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Hruškový likér - recept

Hruškový likér - příprava: Hrušky oloupeme, vykrojíme stopky a jádřince a nakrájíme na menší kousky. Vložíme je do čtyřlitrové sklenice, zalijeme lihem nebo vodkou, přidáme vanilkový lusk, mandle, skořici a hřebíček, povážeme a necháme asi 10 dní stát. Občas sklenicí potřeseme. Cukr svaříme s 1 a 1/2 l vody, přidáme k hruškám a necháme stát dalších 14 dní, opět občas sklenicí potřeseme.

Po uplynutí této doby obsah sklenice přefiltrujeme přes plátno, slijeme do lahví, dobře uzavřeme a uskladníme. Likér je lepší, když jej necháme několik týdnů uležet.

Hruškový likér - suroviny:

  • 10-15 dobře vyzrálých hrušek
  • 1a 1/2 l konzumního lihu nebo vodky
  • kousek vanilkového lusku
  • 5 mandlí
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička mletého hřebíčku
  • 1 kg krystalového cukru

 

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny