Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Pečený citrusový čaj - recept

Pečený citrusový čaj - příprava: Citrusy oloupeme včetně bílé slupičky, nakrájíme na malé kousky a promícháme s oloupaným a najemno nakrájeným čerstvým zázvorem, kořením a cukrem. Směs rozložíme na plech a pečeme 35 minut při teplotě 200 °C, během této doby jednou promícháme. Do upečené směsi zamícháme rum (pokud budeme čaj dávat dětem, vynecháme jej).

Nandáme ji do skleniček, zavíčkujeme a otočené dnem vzhůru necháme vychladnout. Pro delší trvanlivost můžeme čaj sterilovat 15 minut při teplotě 85 C. Část citrusů můžeme nahradit pokrájenými jablky nebo jiným ovocem, které máme zrovna doma. Při použití zalijeme 3 lžičky této směsi horkou vodou a pijeme teplé či studené.

Pečený citrusový čaj - suroviny:

  • 2,2 kg citrusového ovoce (pomeranče, mandarinky, grapefruit)
  • 2 citrony
  • kousek čerstvého zázvoru
  • 4 kousky skořice
  • 3 hvězdičky badyánu
  • 6 hřebíčků
  • 3/4 kg krystalového cukru
  • 1/2 dl rumu

 

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny