Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Jeřabinový likér - recept

Jeřabinový likér je výborný domácí prostředek na různé bolístky. Ze 1/4 kg hrušek odstraníme jádřince a i se slupkou nakrájíme na malé kousky. Vložíme do velké sklenice s 1 kg zralých jeřabin a přelijeme 1 l brandy. Sklenici uzavřeme a necháme 6 týdnů odstát na slunném místě, často protřepáváme. Přefiltrujeme a promícháme s roztokem cukru vyrobeným ze 1/4 kg cukru a 1/2 l vody.

Nakonec likér přelijeme do lahví. Po dvou měsících pak bude připravený k pití, přičemž po delší době bude čím dál lepší. Výhodou totiž je, že má neomezenou trvanlivost.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny