Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Kdoulový likér - recept

Kdoulový likér můžeme pít už po roce, ale lépe chutná, skladuje-li se několik let. 1 kg kdoulí otřeme utěrkou, odstraníme jádřince a nasekáme nadrobno. Vložíme do sklenice s širokým hrdlem společně s 1 lžičkou mleté skořice, šťávou z 1 citronu a 4 nasekanými hořkými mandlemi (případně i s několika šípky). Přidáme 1 l čistého vinného lihu a postavíme na 6 týdnů na teplé místo, kam svítí slunce.

Z 1 l vody a 1/4 kg cukru uvaříme sirup. Směs kdoulí a alkoholu přefiltrujeme, smícháme s cukrovým roztokem a přelijeme do lahví. Likér necháme co nejdéle odležet.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny