Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Jeřabinový likér - jak připravit, udělat

1 l jeřabin očistíme a v široké láhvi zalijeme 400 ml 70% lihu a 125 ml koňaku nebo brandy. Zavřeme a necháme 7 dní stát. Potom uvaříme z 1 l vody a 600 g cukru sirup a do vychladlého slijeme tekutinu z jeřabin, které ještě důkladně vymačkáme.

Číst dál: Jeřabinový likér - jak připravit, udělat

Pomerančový likér - jak připravit, udělat

15 menších chemicky neošetřených nebo pečlivě kartáčkem a horkou vodou odrbaných pomerančů oloupeme. Kůru zbavenou bílého vnitřku nakrájíme na nudličky a vložíme na dno široké láhve. Ze 2 pomerančů vylisujeme šťávu a nalijeme ji na kůru.

Číst dál: Pomerančový likér - jak připravit, udělat

Horká třešňová limonáda - jak připravit, udělat (třešňový džem, citronová šťáva)

Ve sklenici z varného skla smícháme 1 lžíci domácího třešňového džemu s 1 lžící čerstvé citronové šťávy. Dolijeme vařící vodou, zamícháme a necháme 5 minut přikryté. Pijeme horké.

Nechutenství, nevolnost v letadle - jak, čím pomoci (víno)

Sklenice šampaňského podaná před jídlem výborně působí na povzbuzení chuti, pomůže při nevolnosti v letadle.

Domácí griotka - jak připravit, udělat

Domácí griotka - příprava: Višně opereme, odstopkujeme a vložíme do větší nádoby. Posypeme je cukrem, přidáme skořici a hřebíčky a necháme 6 týdnů kvasit. Pak přilijeme rum, zamícháme a necháme ještě 2 týdny uležet. Přecedíme a stočíme do lahví.

Číst dál: Domácí griotka - jak připravit, udělat

Višňové víno - jak připravit, udělat

Višňové víno - příprava: Do pětilitrové sklenice nasypeme oprané a odstopkované višně, zalijeme je vychladlým cukerným roztokem, uzavřeme nejlépe kvasnou zátkou a necháme na teplém místě (i na slunci) 6 týdnů kvasit. Pak víno stočíme a necháme ještě 4 týdny stát.

Číst dál: Višňové víno - jak připravit, udělat

Pomerančový džus z mrkve a jablek - jak připravit, udělat

Pomerančový džus z mrkve a jablek - příprava: Očištěnou mrkev a jablka pokrájíme a rozvaříme, pak rozmixujeme a propasírujeme přes síto. Přidáme cukr, kyselinu citronovou a podle chuti pomerančovou tresť a chvilku povaříme. Horké

Číst dál: Pomerančový džus z mrkve a jablek - jak připravit, udělat

Malinovka z červené řepy - jak připravit, udělat

Malinovka z červené řepy - příprava: Oloupanou řepu pokrájíme, zalijeme vodou a rozvaříme. Pakji důkladně rozmixujeme, přidáme kyselinu citronovou, malinový sirup a cukr a zahříváme, až se cukr rozpustí. Šťávu nalijeme do

Číst dál: Malinovka z červené řepy - jak připravit, udělat

Sirup z červené řepy - jak připravit, udělat

Sirup z červené řepy - příprava: Červenou řepu okrájíme, nahrubo nastrouháme, zalijeme 4 l vody a vaříme asi hodinu. Poté scedíme, propasírujeme a šťávu odměříme. Přidáme tresť, kyselinu citronovou a potřebné množství cukru,

Číst dál: Sirup z červené řepy - jak připravit, udělat

Domácí ořechovka - jak připravit, udělat

Domácí ořechovka - příprava: Na výrobu domácí ořechovky použijeme takové ořechy, které mají již vyvinutou skořápku a mléčné jádro, ale jsou ještě zelené. Pokrájíme je na čtvrtky a vložíme do třílitrové sklenice. Přidáme hřebíčky a kousek

Číst dál: Domácí ořechovka - jak připravit, udělat

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny