Nakládání hub - Houby v balzamikové octě
Zveřejněno: sobota 11. červen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3224x
Houby v balzamikovém octě - příprava: Smíchejte ingredience na nálev, přiveďte k varu, přidejte houby a nechte
2 minuty mírně povařit. Vyjměte houby a spolu s dalšími ingrediencemi je navrstvěte do sklenice. Houby zalijte vlažným
Jak si připravit koření ze sušených hub - postup, návod
Zveřejněno: pátek 1. květen 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4612x
Ze sušených hub si můžeme připravit koření – houby najemno utlučeme, nasypeme do skleničky a dobře uzavřeme.
Jak uvařit žampiony tak, aby po uvaření neztmavly - rady, doporučení (citronová šťáva)
Zveřejněno: sobota 11. duben 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4328x
Do vody, ve které vaříme žampióny, přidáme pár klapek citrónové šťávy. Žampióny neztmavnou.
Houby a alkohol - jakým nápojem zapíjet houby a co raději nepít - tipy, rady, doporučení
Zveřejněno: středa 25. únor 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 6986x
Houby se nesnášejí s alkoholem. Zapíjíme je raději pouze malou sklenkou piva. Rozhodně není vhodné víno, které s houbami kvasí.
► Jak skladovat, uchovávat houby v lednici aby vydržely čerstvé - postup, návod
Zveřejněno: středa 25. únor 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 12842x
Čerstvé houby uchováme v chladničce pod vlhkou utěrkou, nebo v propíchaném papírovém sáčku.
Jak rozmrazovat houby před použitím - tipy, rady, doporučení
Zveřejněno: středa 25. únor 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 8917x
Houby nerozmrazujeme je zcela, pouze je necháme povolit. Zmrazené houby už znovu nezamrazujeme.
V jakém množství je vhodné mrazit houby - tipy, rady, doporučení
Zveřejněno: středa 25. únor 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3895x
Houby mrazíme v takovém množství, abychom jednu várku měli na jedno použití.
Uchovávání hub v mrazáku - jak houby před mrazením upravit - postup, návod
Zveřejněno: středa 25. únor 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 7315x
Houby můžeme uchovávat i mražením v chladničce. Zmrazujeme je co nejdříve. Houby očistíme, malé necháme vcelku a velké nakrájíme na menší kusy. Předvaříme je ve slaném nálevu 2-4 minuty. Houby, které mění barvu, můžeme namočit do roztoku s kyselinou citrónovou. Potom je scedíme, ochladíme studenou vodou, necháme okapat a zcela vychladnout. Nasucho zmrazené houby ukládáme do mikrotenových sáčků.
Jak to udělat, co použít, aby houby při zavařování zbělely - postup, návod
Zveřejněno: středa 25. únor 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3503x
Při zavařování podzimních hub ve slaném nálevu, přidáme do nálevu na 1 litr asi 20 g kyseliny citrónové, aby houby zbělely.
Jak předem upravit houby, které chceme použít do zapékaných pokrmů - tipy, rady, doporučení
Zveřejněno: středa 25. únor 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3984x
Chceme-li sušené houby použít do zapékaných pokrmů, namočíme je předem do mléka a necháme chvíli nabobtnat.
Další rady a tipy v této kategorii:
- Jak, jakým způsobem udělat z hub kořenící prášek, jak ho skladovat - postup, návod
- Jak skladovat, uchovávat, zavařovat houby, aby neztratily chuť a vůni - postup, návod
- Jak správně připravit, uvařit houbovou smaženici, nač si dát pozor - postup, návod, doporučení
- Jak sušit, usušit houby - postup, návod
- Jak vařit, upravovat houby, aby byly lépe stravitelné - tipy, rady, doporučení
- Jak nakrájet žampiony na plátky snadno a rychle
- Jak zabránit zčernání žampionu
- ► Jak dlouho skladovat žampiony v ledničce
- ► Jak dlouho namáčet sušené houby
- Jak zamrazit houby do zásoby pro omáčky a rizoto
Další rady v kategorii
-
Houbová pomazánka - jak připravit, udělat
-
Houbová příloha k masu - jak připravit, udělat
-
Houbová směs - co přidat, čím zvýraznit chuť
-
Houbový salát s paprikami - jak připravit, udělat
-
Houbový salát se zelím - jak připravit, udělat
-
Houby a alkohol - jakým nápojem zapíjet houby a co raději nepít - tipy, rady, doporučení
-
Houby lépe stravitelné - jak to udělat, co použít (sůl)
-
Houby při vařené tmavnou, hnědnou - jak, čím zabránit (ocet)
-
Jak nakrájet žampiony na plátky snadno a rychle
-
Jak obalit houbové řízky snadno a rychle (sáček)
-
Jak předem upravit houby, které chceme použít do zapékaných pokrmů - tipy, rady, doporučení
-
Jak připravit koření z hub (mlýnek na pepř)
-
Jak rozmrazovat houby před použitím - tipy, rady, doporučení
-
Jak si připravit koření ze sušených hub - postup, návod
-
Jak skladovat, uchovávat, zavařovat houby, aby neztratily chuť a vůni - postup, návod
-
Jak správně připravit, uvařit houbovou smaženici, nač si dát pozor - postup, návod, doporučení
-
Jak sušit, usušit houby - postup, návod
-
Jak to udělat, co použít, aby houby při zavařování zbělely - postup, návod
-
Jak uvařit žampiony tak, aby po uvaření neztmavly - rady, doporučení (citronová šťáva)
-
Jak vařit, upravovat houby, aby byly lépe stravitelné - tipy, rady, doporučení
-
Jak zabránit hnědnutí žampionů při tepelné úpravě, pečení (citronová šťáva)
-
Jak zabránit zčernání žampionu
-
Jak zamrazit houby do zásoby pro omáčky a rizoto
-
Jak zavařovat houby - tipy, rady
-
Jak, jakým způsobem udělat z hub kořenící prášek, jak ho skladovat - postup, návod
-
Nakládání hub - Houby v balzamikové octě
-
Ostrá houbová omáčka - jak připravit, udělat
-
Ostrý hříbkový salát - jak udělat, připravit
-
Plněné žampiony - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Sušení hub - jak sušit, usušit (síto)
-
Uchovávání hub v mrazáku - jak houby před mrazením upravit - postup, návod
-
V jakém množství je vhodné mrazit houby - tipy, rady, doporučení
-
Žampiony při vaření nezhnědnou - jak to udělat, co použít (citronová šťáva)
-
Žampiony při vaření zůstanou bílé, pevné - jak to udělat, co použít (citronová šťáva)
-
Zavařené houbové řízky - jak připravit, udělat
-
Zavařené houby jako polotovar na guláš - jak připravit, zavařit, uchovat
-
Zavařené houby na smaženici - jak připravit, zavařit, uchovat
-
Zavařené houby s cibulí - jak připravit, zavařit, uchovat
-
Zavařené houby v octě - jak připravit, zavařit, uchovat
-
Zavařené houby v tuku - jak připravit, zavařit, uchovat
-
Zavařené houby ve sladkokyselém nálevu - jak připravit, zavařit, uchovat
-
Zavařené houby ve vlastní šťávě - připravit, zavařit, uchovat
-
Zavařené klouzky v octě - jak připravit, zavařit, uchovat
-
Zavařený václavkový salát, salát z václavek - jak připravit, zavařit, uchovat
-
Zavařování hub - jak připravit, co s nimi udělat před zavařením
-
► Jak čistit houby aby nezměkly a zůstaly pevné
-
► Jak dlouho namáčet sušené houby
-
► Jak dlouho skladovat žampiony v ledničce
-
► Jak nakrájet houby snadno a rychle (kráječ na vejce)
-
► Jak skladovat, uchovávat houby v lednici aby vydržely čerstvé - postup, návod