Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Pažitková omáčka - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Pažitková omáčka - příprava: Žemli ostrouháme, rozčtvrtíme, dáme do hrnečku, zalijeme ji mlékem a necháme 30 minut stát. Potom žemli trochu vymačkáme a současně se žloutkem ji prolisujeme žíněným sítem.

Prolisovanou směs dáme do mísy a za stálého míchání postupně přidáváme majonézu a ostatní přísady. Nakonec lehce přimícháme nasekanou pažitku.

 

Pažitková omáčka - suroviny:

  • 150 g základní majonézy
  • 1 včerejší žemle
  • 125 ml mléka
  • 1 natvrdo uvařený žloutek
  • 1 lžíce octa
  • trochu soli a pepře
  • několik kapek
  •   worcesterské omáčky
  • 1 lžíce najemno nasekané pažitky

 

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny