Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Tatarská omáčka - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Tatarská omáčka - příprava: V hluboké porcelánové míse smícháme čerstvé žloutky se solí. Za stálého míchání přidáváme po kapkách olej tak dlouho, až nám žloutky ztuhnou a kolem metly se nám majonéza spojí do hrudky. Pak přikapeme citronovou šťávu a opět za stálého míchání přikapáváme olej.

Do husté majonézy dáme tlučený bílý pepř, jemnou francouzskou hořčici, anglickou omáčku a kořennou směs. Je-li omáčka příliš hustá, zředíme ji studenou vodou. Vzniklou omáčku dobře promícháme a dáme na několik hodin k ledu.

Příprava kořenné směsi: Utřenou, prolisovanou sardeli, strouhanou kyselou okurku, sekané kapary, strouhanou citronovou kůru, sekanou zelenou petrželku, strouhanou cibulku dobře smícháme a zamícháme do majonézy. Tatarskou omáčku podáváme k studeným masitým pokrmům.

 

Tatarská omáčka - suroviny:  

  • 2 žloutky
  • sůl
  • 200-250 g stolního oleje
  • 1 menší citron
  • 5 zrnek tlučeného bílého pepře
  • kávová lžička jemné francouzské hořčice
  • 5 kapek anglické omáčky (Worcestershire)
  • 1 lžíce estragonového nebo dobrého vinného octa

 

Na směs:

  • 1 sardeli
  • 1 kyselou okurku
  • 50 g kaparů
  • 10 g cibule
  • trochu citronové kůry
  • 1/2 kávové lžičky sekané zelené petrželky

  Rozpočet pro 5 osob

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny