Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Švédská omáčka - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Švédská omáčka - příprava: Jablko oloupeme, rozpůlíme a vykrojíme jádřinec. Dužninu nakrájíme na menší dílky, dáme do kastrolu, zalijeme vínem a podusíme doměkka. Vychladlé podušené jablko prolisujeme sítem. Do porcelánové misky dáme majonézu a za stálého míchání přidáme prolisované jablko, koření, ocet, nastrouhaný křen a nakonec lehce přimícháme šlehanou smetanu.

Je-li zapotřebí, rozředíme omáčku trochou šťávy z pod ušeného jablka. Omáčku upotřebíme ještě téhož dne.

 

Švédská omáčka - suroviny:

  • 150 g základní majonézy
  • 1 jablko
  • 125 ml bílého vína
  • 2 vrchovaté lžíce šlehané smetany
  • 2 lžičky nastrouhaného křenu
  • 1 lžíce octa (pokud možno vinného)
  • 1 lžička cukru
  • trochu soli
  • pepř
  • několik
  • kapek worcesterské omáčky

 

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny