Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Majonéza z vařených žloutků - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Majonéza z vařených žloutků - příprava: Vařené, prolisované žloutky smícháme se syrovými žloutky, přidáme sůl a stále míchajíce přikapáváme olej. Když se majonéza spojuje do hroudy, okyselíme ji citronovou šťávou, octem a přidáme tlučený bílý pepř. Do hotové majonézy přidáme 2 lžíce ušlehané smetany.


Majonéza z vařených žloutků - suroviny:  

  • 2 vařené žloutky
  • 2 syrové žloutky
  • sůl
  • 1/4 litru oleje
  • z 1/2 citronu šťáva
  • 2 lžičky vinného nebo estragonového octa
  • 2 zrnka bílého tlučeného pepře
  • 2 lžíce šlehané smetany

  Rozpočet pro 5 osob

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny