Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

► Zeleninový základ pod svíčkovou - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Zeleninový základ pod svíčkovou - příprava: Zeleninu očistěte, nakrájejte na kostičky, vložte do kastrolu, podlijte vodou, přidejte koření, cukr, sůl a ocet a uvařte do měkka. Nechte vychladnout, koření vyjměte a zeleninu rozmixujte. Hmotu znovu vařte až do zhoustnutí. Mírně vychladlou plňte do skleniček, zavíčkujte a sterilujte při teplotě 90 °C asi 20 minut.

(Zeleninovou hmotu také můžete ještě před plněním do sklenic propasírovat, ušetříte si tak práci při přípravě omáčky.)

 

Zeleninový základ pod svíčkovou - suroviny:

  • 1 kg mrkve
  • 0,5 kg petržele
  • 0,7 kg celeru
  • 0,5 cibule
  • 5 lžic soli
  • 7 lžic octa
  • 1 lžička nového koření
  • 1,5 lžičky mletého pepře
  • bobkový list
  • trochu vody na podlití

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny