Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Jak to udělat, co při vaření použít, aby byla omáčka tmavá - tipy, rady, doporučení

Chcete-li mít omáčku tmavší barvy, vmícháme do osmažené cibulky lžičku mleté sladké papriky.

Jak, čím ochutit chlebovou polévku, polévku z chleba - tipy, rady

Z tvrdého chleba můžeme připravit i chutnou polévku, například přidáním smetany, žloutku a citronové šťávy.

Proč přidávat do bramborové kaše tuhý sníh - tipy, rady

Přímícháme-li do bramborové kaše tuhý sníh z bílků, získá na chuti i na vzhledu.

Čím nahradit kysanou smetanu v omáčce - tipy, rady, doporučení

Čím nahradit smetanu v omáčce? Chybí vám k přípravě tmavé aromatické omáčky ke smaženému či grilovanému masu trocha zakysané smetany? Nemusíte se úprkem vydat k nejbližšímu obchodu, pomohou vám náhradní ingredience. Použijte malinko smetany do kávy a přidejte pár kapek citronové šťávy.

Pikantnější bramborová příloha - jaké bylinky lze použít pro její přípravu - tipy, rady

Pikantnější bramborová příloha - bramborovou kaši můžete okořenit nejenom pepřem, solí a muškátem, jak jste zvyklí, ale i najemno nasekanou petrželkou, estragonem, kerblíkem a pažitkou. Bylinky vmíchejte do pyré až těsně před podáváním.

Číst dál: Pikantnější bramborová příloha - jaké bylinky lze použít pro její přípravu - tipy, rady

Jak zabránit sražení, zhrudkovatění smetanové omáčky pomocí kypřicího prášku - postup, návod

Jak zabránit sražení smetanových omáček? Při přidávání smetany přidejte špetku kypřícího prášku. Omáčka se nesrazí.

► Jak zabránit sražení kysané smetany v omáčce, jídle při vaření

Kyselou smetanu přidáváme do omáček rozšlehanou s hladkou moukou. Nejdříve smetanu rozšleháme s trochou omáčky, a potom ji vlijeme do zbytku omáčky. "Laskominu" už potom nesmíme prudce vařit, protože by se v ní smetana právě srazila.

Jak to uděla, co použít, aby brambory vařené ve slupce nepopraskaly (ocet)

Brambory vařené ve slupce nepopraskají, když dáme do vody trošku octa.

Co přidat, co použít do bramborového těsta, aby se těsto dobře rozvalovalo a nerozvařovalo se (ocet)

Do jakéhokoliv bramborového těsta, ať na bramborové šišky nebo na závin, je dobré dát trošku octa (asi na 800 g brambor 2 lžíce octa). Těsto se krásně rozválí a knedlíky nejsou nikdy rozvařené.

Co přidat, co použít do bramboráku, aby byl chutnější

Bramborák bude chutnější, když do něho přidáme před smažením několik lžiček tvarohu.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny