Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Oslaďte rajskou polévku medem - pochutnáte si více

Rajskou polévku neslaďte cukrem, ale medem. Bude mít zajímavější a lepší chuť. 

Jak udělat bramborák křehký a křupavý

Aby byl bramborák křehký a křupavý, stačí do nastrouhaných brambor přidat lžíci hrubší strouhanky.

Jak snadno nastrouhat brambory na bramborák skoro bez práce

Nejnepříjemnější na přípravě bramboráku je jistě strouhání brambor. Řada žen dokonce z tohoto důvodu ochuzuje svou rodinu o příjemný labužnický zážitek z pravého českého bramboráku. Pomoc je však neobyčejně snadná, velmi rychle totiž brambory nastrouháme na strojku na strouhání rohlíků (strouhanky).

Číst dál: Jak snadno nastrouhat brambory na bramborák skoro bez práce

► Jak spravit přesolenou polévku - zkušenosti, rady, tipy

Pokud máme přesolenou polévku,   dáme do ní pokrájenou větší  syrovou bramboru a vaříme 15 minut (nebo do ní rozkvedláme syrové  vajíčko). Bramboru pak vytáhneme.  

Jak dodat zelňačce zajímavou barvu

Zelňačka získá krásně červený odstín, když do ní v závěru varu přimícháte mletou papriku, kterou jste rozmíchali v rozehřátém oleji. Nesmíte ji ovšem připálit ani smažit, zhořkla by.

Do jaké polévky se hodí hlíva ústřičná

Do zelňačky, zeleninové polévky  nebo boršče se výborně hodí  hlíva ústřičná - prohloubí chuť  a navíc je velice zdravá (snižuje  krevní tlak, ochraňuje sliznici žaludku  a také působí na pokles cholesterolu  v krvi).

Jaké luštěniny se hodí do polévky

Nebojte se experimentovat a přidávat do polévky i luštěniny, zejména sterilovanou kukuřici, hrášek nebo předvařený hrách či čočku. Do klasického vývaru se samozřejmě luštěniny nehodí, hrášek ale výborně ochutí například rajskou polévku, kukuřice zase prospěje polévce vajíčkové.

Jak vylepšit chuť vařeného červeného zelí

Aby sterilované zelí ze sklenice získalo pokaždé jinou vylepšenou chuť, přidejte k němu jednou pár kousků jablka, podruhé nastrouhanou hrušku, jindy třeba kousek ananasu nebo dýně. Zcelajiný "švih" zelí získá, když ho podlijete sklenkou červeného ho vína, nebo povaříte se strouhanou pomerančovou kůrou.

Jak to udělat aby maso v guláši bylo šťavnaté

Maso na guláš nikdy nekrájejte na příliš malé kousky. Proč? Ztratilo by totiž hodně šťávy a rychle by vyschlo.

Rychlá dobrota z listového těsta - šátečky s jablky nebo uzeným lososem

Listové těsto dejte pro všechny případy do rnrazáku. Když k vám přijde nečekaná návštěva, rychle z něj vyrobíte chutné šátečky plněné jablky a rozinkami ke kávě. Šátečky nadívané uzeným lososem nebo ovčím sýrem jsou zase dobrým pohoštěním k vínu nebo pivu.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny