Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Koření, dochucovadla a bylinky

Pikantní dýňová hořčice - jak připravit, udělat

Pikantní dýňová hořčice - příprava: Dýňovou dužinu pokrájíme, přidáme k ní ostatní suroviny a vaříme za občasného promíchání asi hodinu. Rozmixujeme ponorným mixérem, dochutíme a ještě chvilku povaříme. Horkou hořčici nalijeme

Číst dál: Pikantní dýňová hořčice - jak připravit, udělat

Ostrá cuketová hořčice - jak připravit, udělat

Ostrá cuketová hořčice - příprava: Cukety oloupeme, vykrájíme měkký střed, pokrájíme a vložíme do hrnce. Přidáme oloupaný a prolisovaný česnek, pokrájené feferonky zbavené semínek, olej, ocet, cukr, pepř a sůl a na mírném ohni za

Číst dál: Ostrá cuketová hořčice - jak připravit, udělat

Jemná cuketová hořčice - jak připravit, udělat

Jemná cuketová hořčice - příprava: Cukety oloupeme, vykrájíme měkký střed, pokrájíme a vložíme do hrnce. Přidáme k nim očištěné, omyté a pokrájené papriky, oloupaný a prolisovaný česnek, olej, ocet, vodu, cukr a sůl a dusíme asi 45

Číst dál: Jemná cuketová hořčice - jak připravit, udělat

Česneková pasta - jak připravit, udělat

Česneková pasta - příprava: Stroužky česneku umeleme, promícháme se solí a necháme asi hodinu odležet. Pak rozehřejeme tuk, česnek do něj vložíme a mícháme tak dlouho, až se směs dobře prohřeje. Jakmile začne pěnit,

Číst dál: Česneková pasta - jak připravit, udělat

Jemné feferonkové dochucovadlo - jak připravit, udělat

Jemné feferonkové dochucovadlo - příprava: Feferonky zbavíme stopek a semínek, opereme a společně s rajčaty rozmixujeme dohladka. Nandáme do malých skleniček, uzavřeme víčky a sterilujeme 20 minut při teplotě 85 C.

Číst dál: Jemné feferonkové dochucovadlo - jak připravit, udělat

Feferonková pasta - jak připravit, udělat

Feferonková pasta - příprava: Feferonky očistíme od stopek a semeníků, překrájíme je, vložíme do hrnce, podlijeme troškou vody a zvolna dusíme asi 5 minut. Pak je rozmixujeme, přendáme do širšího kastrolu, přidáme prolisovaný

Číst dál: Feferonková pasta - jak připravit, udělat

Mangoldové pesto - jak udělat, připravit

Mangoldové pesto - příprava: Cuketu nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a osmahneme na pánvi s trochou olivového oleje. Vyjmeme a na stejné pánvi necháme zavadnout pokrájený mangold. Obojí přendáme do mixéru,

Číst dál: Mangoldové pesto - jak udělat, připravit

Kopr naložený ve slaném nálevu - jak připravit, udělat

Kopr naložený ve slaném nálevu - příprava: Snítky kopru opereme, zbavíme silnějších stonků a najemno nasekáme. Promícháme se solí, napěchujeme do skleniček a necháme chvíli stát, až pustí šťávu. Pak povrch posypeme vrstvou soli,

Číst dál: Kopr naložený ve slaném nálevu - jak připravit, udělat

Kopr zavařený ve sladkokyselém nálevu (sladší) - jak připravit, udělat

Kopr zavařený ve sladkokyselém nálevu (sladší) - příprava: Kopr propláchneme studenou vodou, odstraníme silnější stonky a nakrájíme jej nadrobno. Napěchujeme do skleniček, zalijeme horkým nálevem, uzavřeme víčky a sterilujeme

Číst dál: Kopr zavařený ve sladkokyselém nálevu (sladší) - jak připravit, udělat

Kopr zavařený ve sladkokyselém nálevu - jak připravit, udělat

Kopr zavařený ve sladkokyselém nálevu - příprava: Snítky kopru dobře propereme, scedíme, odstraníme silnější stonky a napěchujeme do skleniček. Zalijeme horkým nálevem, uzavřeme víčky a sterilujeme 25 minut při teplotě 85 C.

Číst dál: Kopr zavařený ve sladkokyselém nálevu - jak připravit, udělat

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny