Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Koření, dochucovadla a bylinky

Jak nakupovat koření a jak ho správně uchovávat - rady, doporučení

Koření vždy kupujeme v malém množství, pouze tolik, kolik spotřebujeme v krátkém čase, neboť brzy vyčichne a ztrácí na kvalitě. Uchováváme ho nejlépe ve skleněných nádobách se zabroušeným hrdlem a v temnu.

Jak zvýraznit chuť koření - tipy, rady, doporučení

Chuť koření zvýrazníme, když ho před rozdrcením jemně opražíme.

Přísada do pečiva z pomerančové kůry - postup, návod

Z pomerančové kůry lze připravit vynikající přísadu do pečiva. Důkladně vydrhnutou kůru chemicky neošetřeného plodu zbavíme bílé dužniny, nadrobno nakrájíme, zalijeme lihem a necháme asi měsíc vyluhovat. Získáme tinkturu, kterou přidáváme po kapkách do těsta.

Jak čím rozmýchat a ochutit ztvrdlou hořčici - tipy, rady, doporučení

Ztvrdlou hořčici nevyhazujeme, ale promícháme ji se šťávou z citrónu nebo pomeranče popřípadě přidáme i pár kapek jedlého oleje. Získáme tak nejen hořčici ve vhodné polotuhé konzistenci, ale vylepšíme navíc její chuť.

Kdy, v jakém případě se nedoporučuje jíst hořčici - doporučení

Hořčice se zakazuje v léčebné dietě, neboť je silným dráždidlem. Doporučuje se používat v dietním stravování raději křen, který dodává i vitamin C.

Jak, čím snížit vydatnost stravy, oběda, večeře - tipy, rady, doporučení (chilli, hořčice)

Vydatnost oběda nebo večeře snížíme jednak překořeněním kořením chilli anebo lžičkou hořčice, kterou můžeme podle chuti pojídat s jednotlivými sousty. Vědci tvrdí, že 3 gramy hořčice zvýší výměnu látek v těle.

Jaké potraviny lze ochutit fenyklem - tipy, rady

Fenykl (jeho semena) se využívají na ochucení těchto potravin: pečivo, sýry, zavařeniny, chléb, nakládanou červenou řepu apod.

Jak často, v jakém časovém intervalu vyměňovat koření v kořenkách - tipy, rady, doporučení

Jednou za rok všechno koření probereme a vyčichlé vyhodíme.

Jak to udělat, aby nám koření v kořenkách při vaření nezvlhlo a nezměnilo aroma - rady, doporučení

Kořenky nikdy nedržíme přímo nad kouřícím hrncem, obsah navlhne a změní aroma.

Jak skladovat, uchovávat koření, aby co nejdéle vydrželo - tipy, rady, doporučení

Koření skladujeme vždy v tmavých nádobkách nebo ve skříňce. Světlo a teplo mu škodí.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny