Pikantní naložené fazolky - jak připravit, udělat
Zveřejněno: pondělí 12. září 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3190x
Pikantní naložené fazolky - příprava: Fazolové lusky opereme, seřízneme stopky a špičky a stáhneme tuhé vlákno. Buď je necháme celé, nebo je nakrájíme na šikmé proužky. Vložíme do sklenic, proložíme oloupanými stroužky česneku a
kuličkami pepře, navrch dáme kousek kopru a zalijeme horkým nálevem. Uzavřeme víčky a sterilujeme 30 minut při teplotě 85 C.
Pikantní naložené fazolky - suroviny:
- 1 a 1/2 kg zelených nebo žlutých fazolových lusků
- 1 palice česneku
- 1 lžíce celého pepře (nejlépe čtyřbarevného)
- kopr
Nálev:
- 1 l vody
- 2 a 1/2 dl octa
- 70 g krystalového cukru
- 30 g soli
- vše svaříme.
Další rady v kategorii
-
Co udělat s mladými fazolovými lusky před vařením - rady, doporučení
-
Fazolky v kyselém nálevu - jak udělat, připravit
-
Fazolky ve sladkokyselém nálevu - jak připravit, udělat
-
Fazolky ve slaném nálevu - jak připravit, udělat
-
Hořké jáhle - jak zabránit zhořknutí jáhlí
-
Jak poznat, zda je fazolový lusk v obchodě čerstvý
-
Jak upravit fazolové lusky jako přílohu k masu - postup, příprava
-
Jak urychlit vaření luštěnin pomocí jedlé sody
-
Jak urychlit vaření luštěnin ve vodě - tipy, rady, doporučení
-
Jak vařit fazole, aby si zachovaly barvu - tipy, rady, doporučení
-
Jak vařit fazolové lusky a jak zvýšit jejich stravitelnost - rady, doporučení (olej)
-
Jak vařit luštěniny, kdy solit, kořenit
-
Jak zabránit připálení obilovin, luštěnin při vaření v hrnci
-
Jak, čím urychlit vaření luštěnin
-
Luštěniny rychleji uvařené - jak, čím docílit (soda)
-
Nadýmání po luštěninách - jak, čím předejít, zabránit (soda)
-
Pikantní naložené fazolky - jak připravit, udělat
-
Proč po uvaření neproplachovat fazolové lusky vodou - rady, doporučení
-
Proč se luštěniny při vaření nesolí
-
Rychlé uvaření luštěnin - kdy je vhodné solit luštěniny při jejich vaření
-
Sundávání vláken z fazolí - jak sundat snadno a rychle
-
► Jak ochránit luštěniny červi, moli a jinými škůdci