Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Domácí máslo - jak udělat, připravit

Domácí máslo - příprava: Smetanu naplňte do sklenice s vhodným šroubovacím uzávěrem. Sklenici dobře uzavřete a tak dlouho protřepávejte (alespoň 10 minut), až se smetana rozdělí na pevnou část, takzvané máslové jádro, a mléko,

přesněji řečeno podmáslí. Podmáslí slijte do sklenice nebo malé lahvičky a použijte k dalšímu účelu. Naplňte do sklenice
zhruba stejné množství vody z kohoutku, protřepejte, vodu slijte a dvakrát až třikrát opakujte, až voda po protřepání zůstane čirá. Vyjměte máslo ze sklenice, případně ještě prohněťte s trochou vody a naplňte do formy.

Domácí máslo - suroviny:

  • 1 hrnek smetany

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny