Mléko, mléčné výrobky, vejce, sýr
Vařená vejce, vajíčka - jak oloupat snadno a rychle (ocet)
Zveřejněno: neděle 15. květen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2113x
Vařená vajíčka se budou lépe loupat, když do vařící vody přidáme lžičku octa.
Domácí šlehačka - jak, udělat, vyrobit
Zveřejněno: neděle 15. květen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3221x
Doma si můžeme připravit šlehačku z plnotučného mléka (2,5 dl), ve kterém rozpustíme 12,5 g výběrového másla nebo ivy. Mléko s máslem dobře ohřejeme, potom asi 3 minuty mixujeme a uložíme na chladné místo. Po dobrém vychlazení šleháme jako smetanu ke šlehání.
Převařené mléko - jak to udělat, co použít, aby se nezkazilo (cukr)
Zveřejněno: neděle 15. květen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2027x
Když přidáme do převařeného mléka kostku cukru, nezkazí se.
Tuhá šlehačka - jak, čím docílit, dosáhnout (želírovací cukr)
Zveřejněno: neděle 15. květen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2048x
Šlehačka zůstane delší dobu tužší, když do ní přidáme při šlehání želírovací cukr.
Oschlý, okoralý sýr - jak, čím pomoci, zbavit se okorání (mléko)
Zveřejněno: neděle 15. květen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1952x
Sýr, který na povrchu oschl, naložíme na půl hodiny do mléka a dáme do chladničky.
Strouhání sýru na struhadle - jak, čím zabránit lepení sýru ke struhadlu (olej)
Zveřejněno: neděle 15. květen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1789x
Aby se sýr nelepil na struhadlo, potřeme je lehce olejem i struhadlo se lépe myje.
Osychání, tvrdnutí sýru v lednici - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
Zveřejněno: pondělí 2. květen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1705x
Osychání a tvrdnutí čerstvého sýru zabráníme, když jej budeme v ledničce uchovávat zabalený v hadříku navlhčeném v octě. Tento hadřík udržujeme stále vlhký a jednou týdně jej měníme.
Praskání vajec při vaření - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
Zveřejněno: pondělí 2. květen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2021x
Vejce nám při vaření nepopraskají, když do vody přilijeme trochu octa. A i kdyby skořápka přece praskla, bílek nevyteče z vejce ven. Navíc se pak vejce budou snáze loupat.
Jak smažit vajíčka bez tuku - tipy, rady, doporučení
Zveřejněno: sobota 20. únor 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3879x
Potřebujeme-li, aby vajíčka nebyla příliš mastná, můžeme je připravit na kontaktním grilu nebo v sendvičovači. Na teflonovou plochu kápneme jednu kapku oleje, přidáme vajíčka a špetku soli a gril nebo sendvičovač přiklopíme. Vajíčka budou hotová za pár minut. Mají výbornou chuť a zaujmou nás i neobvyklým tvarem.
Jak použít malé žloutky ze zabité slepice - rady, doporučení
Zveřejněno: pátek 1. květen 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3299x
Když kucháme slepici, stává se, že v ní najdeme jeden velký a několik malých žloutků. Upotřebíme je jako obyčejný žloutek, jen je nejdříve vypereme.
Další rady a tipy v této kategorii:
- Fondue (fondán) - rady při přípravě
- Jak vyfouknout vejce snadno a rychle pomocí stříkačky a jehly - video
- Jak oloupat vejce snadno a rychle pomocí sklenice a vody
- Jak ošetřit tvrdé sýry před uskladněním tak, aby nevysychaly - rady, doporučení
- Jak obalovat sýr, aby při smažení nevytekl - tipy, rady, doporučení
- Jak lehce nastrouhat na kousky rozdrobený sýr - rady, doporučení
- Jak zabránit, zamezit vysychání sýru - rady, doporučení
- Jak nechat zkysat mléko na tvaroh - rady, doporučení
- Jak si udělat kysané mléko vhodné na zálivku na zeleninové saláty - postup, návod
- Správný postup, jak nechat zkysnout mléko - tipy, rady, doporučení
Další rady v kategorii
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (citronová šťáva)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (sůl)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (voda)
-
Čerstvá vejce - jak je v lednici uchovávat, aby co nejdéle vydržela
-
Čerstvý sýr bleskurychle hotový - jak udělat, připravit
-
Co použít, jak to udělat, aby vejce při vaření nepopraskala (ocet)
-
Co přidat, co použít do tvarohu, aby byl vláčný a nedrolil se
-
Co udělat s připálenám mlékem, aby ztratilo připálenou chuť - rady, doporučení
-
Co udělat se zbytkem nespotřebovaného tvarohu - tipy, rady
-
Co udělat, pokud při pečení moučníku zjistíme, že máme málo tvarohu - tipy, rady (vařené brambory)
-
Domácí jogurt - jak udělat, připravit
-
Domácí máslo - jak udělat, připravit
-
Domácí šlehačka - jak, udělat, vyrobit
-
Domácí sýr - jak udělat, vyrobit
-
Domácí sýr z oslizlého tvarohu - jak udělat, připravit
-
Domácí tvaroh - jak udělat, připravit
-
Fondue (fondán) - rady při přípravě
-
Jak jednoduše nakrájet nožem vejce na plátky - rady, doporučení
-
Jak lehce nastrouhat na kousky rozdrobený sýr - rady, doporučení
-
Jak lehce oloupat vejce natvrdo - rady, doporučení
-
Jak lehce, jak snadno rozkrojit na plátky vejce na tvrdo - tipy, rady, doporučení
-
Jak našlehat tuhý sníh, jak rychle šlehat sníh z bílků - tipy, rady, doporučení
-
Jak nechat zkysat mléko na tvaroh - rady, doporučení
-
Jak nejlépe vyšlehat bílek - tipy, rady
-
Jak obalovat sýr, aby při smažení nevytekl - tipy, rady, doporučení
-
Jak od sebe rozeznat uvařené a syrové vejce (talíř)
-
Jak od sebe rozpoznat syrová a uvařená vejce - postup, návod
-
Jak od sebe rozpoznat vařené a syrové vejce
-
Jak oddělit bílek od žloutku tak, aby žloutek zůstal ve skořápce - postup, návod
-
Jak oddělit žloutky od bílků snadno pomocí PET lahve - nacucnutí žloutku
-
Jak odlepit přischlé vejce od obalu, papírové krabičky (voda)
-
Jak oloupat vejce snadno a rychle pomocí sklenice a vody
-
Jak ošetřit tvrdé sýry před uskladněním tak, aby nevysychaly - rady, doporučení
-
Jak použít malé žloutky ze zabité slepice - rady, doporučení
-
Jak poznat jestli je vejce čerstvé (hustota bílku)
-
Jak předejít ztvrdnutí sýra (plátěná utěrka, slaná voda)
-
Jak při šlehání bílků zdvojnásobit množství ušlehaného sněhu - postup, návod
-
Jak prodloužit trvanlivost mléka pomocí soli
-
Jak prodloužit životnost vajec v ledničce - tipy, rady, doporučení
-
Jak rozeznat čerstvé vejce od starého (sklenice, voda)
-
Jak rozeznat uvařené vejce od syrového
-
Jak rychle, jak co nejrychleji oloupat vejce
-
Jak si doma připravit zakysané mléko - postup, návod
-
Jak si připravit, jak si udělat domácí šlehačku - postup, návod
-
Jak si udělat kysané mléko vhodné na zálivku na zeleninové saláty - postup, návod
-
Jak skladovat uvařené vejce v lednici tak, aby déle vydržela - tipy, rady, doporučení
-
Jak šlehat sníh z bílků vhodný do třených těst - tipy, rady, doporčení
-
Jak smažit vajíčka bez tuku - tipy, rady, doporučení
-
Jak snadno oloupat vejce - tipy, rady, návod, doporučení
-
Jak správně svařit mléko a jak ho správně zchlazovat - rady, doporučení
-
Jak to udělat, aby byl starý tvrdý sýr opět měkký a chutný (mléko)
-
Jak to udělat, aby mléko při vaření nevzkypělo, nepřeteklo přes okraj hrnce - rady, doporučení (máslo)
-
Jak to udělat, aby nám bílek z prasklého vejce nevytekl - tipy, rady (ocet)
-
Jak to udělat, aby nám sýr při smažení nevytekl
-
Jak to udělat, aby nám těsto pod tvarohovou náplní nevlhlo - tipy, rady, doporučení (mouka)
-
Jak to udělat, aby se mléko při vaření nepřipálilo - rady, doporučení (máslo)
-
Jak to udělat, aby se nám vejce po uvaření dobře loupalo
-
Jak to udělat, aby šlo vejce po uvaření dobře loupat, oloupat - rady, doporučení
-
Jak to udělat, aby uvařené bílky nezmodraly - tipy, rady, doporučení (citronová šťáva)
-
Jak to udělat, co použít, aby bílek při vaření vajec nevytekl do vody - rady, tipy, doporučení
-
Jak to udělat, co použít, aby byl oschlý sýr opět vláčný
-
Jak to udělat, co použít, aby se mléko při vaření nepřipalovalo ke dnu hrnce
-
Jak to udělat, co použít, aby se sýr při strouhání nelepil na struhadlo
-
Jak to udělat, co použít, aby se vejce po uvaření lépe loupala (ocet)
-
Jak to udělat, co použít, aby šlehačka vydržela po ušlehání tuhá
-
Jak to udělat, co použít, aby vejce při vaření neprasklo - rady, doporučení (jehla, sůl)
-
Jak to udělat, co použít, abychom z místnosti odstranili zápach od spáleného mléka
-
Jak uchovat syrový žloutek v lednici (voda, olej)
-
Jak uchovat vaječné žlouty aby neoschly
-
Jak uchovat zbytek nepoužité smetany (mrazák)
-
Jak uchovávat oloupaná uvařená vejce, aby co nejdéle vydržela - rady, doporučení
-
Jak uchovávat vejce mimo lednici tak, aby co nejdéle vydržela
-
Jak udržet sýr co nejdéle čerstvý a chutný
-
Jak urychlit vyšlehání sněhu z bílku (krystalový cukr)
-
Jak urychlit vyšlehání sněhu z bílku (sůl)
-
Jak ušlaht tuhý sníh z naložených vajec - tipy, rady, doporučení (citronová šťáva)
-
Jak ušlehat tuhý sníh - tipy, rady (citrónová šťáva)
-
Jak uvařit bílek jako vejce natvrdo, jak uvařit bílek bez žloutku - postup, návod
-
Jak uvařit lehce nakřáplé, naprasklé vejce (kyselina citronová)
-
Jak uvařit prasklé vejce, aby nám při vaření nevyteklo - postup návod
-
Jak uvařit prasklé vejce, aby nevyteklo (alobal)
-
Jak uvařit prasklé vejce, aby nevyteklo (sítko, pára)
-
Jak vařit, uvařit prasklé, puknuté vejce - postup, návod
-
Jak vrátit vláčnost ztvrdlému sýru (čerstvé mléko)
-
Jak vyfouknout vejce snadno a rychle pomocí stříkačky a jehly - video
-
Jak vyjmout přilepená vejce z papírové krabičky, aniž by se nám vejce rozbila - postup, návod
-
Jak vyjmout přilepené vejce z papírové krabičky tak, aby se nerozbilo - rady, doporučení
-
Jak vyšlehat pevný sníh z bílků pomocí citronu nebo soli
-
Jak vytáhnout prasklé vejce z papírového kartonu od vajec
-
Jak využít zbylý žloutek v kuchyni
-
Jak zabránit aby mléko při varu přeteklo přes okraj hrnce, kastrolu
-
Jak zabránit aby se vajíčko při smažení rozteklo po celé pánvičce (kolečko z cibule)
-
Jak zabránit praskání vajec při vaření - propíchnutí nožem
-
Jak zabránit prasknutí vajec při vaření ve vodě
-
Jak zabránit přetečení mléka z hrnce při vaření (máslo)
-
Jak zabránit připálení mléka při vaření (studená voda)
-
Jak zabránit připálení mléka při vaření (talířek)
-
Jak zabránit sražení mléka při vaření (kostka cukru)
-
Jak zabránit vytečení obalovaného sýra při smažení (mrazák)
-
Jak zabránit vytečení vejce při vaření (zápalky)