Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Levandulové voňavé sušenky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Levandulové voňavé sušenky - příprava: Rozetřeme cukr s máslem a vejcem do pěny, pak přidáme mouku s práškem a drceným anýzem a vypracujeme těsto. Necháme ho 30 minut odležet v chladničce. Na pomoučeném vále rozválíme těsto na placku asi 3 mm silnou. Vykrajujeme různé tvary vykrajovátky na cukroví a na pečícím
papíře pečeme 10-12 minut při 200 C dozlatova, pak necháme vychladit.

Můžeme nakonec pocukrovat vanilkovým nebo levandulovým cukrem. Amarantová mouka dodá sušenkám zdravé minerální látky (vápník a železo) a levandule zas originální příchuť a vůni. Je to výborný zákusek k odpolednímu čaji pro milou návštěvu.


Levandulové voňavé sušenky - suroviny:

 

  • 1 hrnek mouky hladké
  • 1/2 hrnku amarantové mouky (nebo špaldové)
  • 100 g másla (Hery)
  • 50 g přírodního cukru
  • 1 vejce
  • 1 rovná lžička kypřícího prášku
  • špetka soli
  • 1 lžíce levandulových kvítků čerstvých nebo sušených
  • 1/2 lžičky drceného anýzu

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny