Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Palačinky s malinami a mascarpone - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Palačinky s malinami a mascarpone - příprava: Mouku smíchejte s cukrem a solí. Vejce rozklepněte do mléka a rozšlehejte. Potom mléčnou směs pomalu zašlehávejte do mouky. Když má těsto požadovanou konzistenci, rozpalte si pánvičku a lehce ji vymastěte olejem. Naběračku těsta nalijte doprostřed pánve a rozlijte do okrajů. Ve chvíli, kdy se z okrajů začíná kouřit a těsto se odpaluje, palačinku otočte a dopečte z druhé strany.

Mascarpone smíchejte s moučkovým cukrem a vyšlehanou šlehačkou. Touto směsí naplňte teplé palačinky, přidejte čerstvé maliny a lístky máty a složte na čtvrtiny. Posypte moučkovým cukrem, dozdobte malinami a mátou a můžete podávat.


Palačinky s malinami a mascarpone - suroviny:

  • 100 g hladké mouky
  • sůl
  • 1 lžíce hnědého cukru
  • 2 vejce
  • 300 ml polotučného mléka
  • olej
  • 100 g mascarpone
  • 150 ml 33% smetany
  • 100 g malin
  • 70 g moučkového cukru + na posypáni
  • čerstvou mátu

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny