Moučníky, koláče, náplně, polevy, krémy
► Jak péct kynuté koláče aby byly nadýchané
Zveřejněno: čtvrtek 26. říjen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2070x
Koláče z kynutého těsta pečte zprudka, protože při rychlém pečení vzkypí.
► Jak vyrobit kyprý a vláčný dortový korpus - jak toho docílit? (olej, pomerančová kůra)
Zveřejněno: sobota 21. říjen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1979x
Aby byl dortový korpus vláčný, přidejte do těsta trochu oleje, pomerančová kůra mu dodá svěží aroma. Upečte ho den předem, snadněji ho pak nařežete.
► Jak vyrobit čokoládové lístky na moučník (list rostliny pokapaný čokoládou)
Zveřejněno: čtvrtek 19. říjen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1940x
Chcete ozdobit moučník čokoládovými lístečky? Jednu stranu jedlých lístků, například jahody nebo růže, rovnoměrně potřete rozpuštěnou čokoládou, nechte ztuhnout a list pak opatrně sloupněte.
► Jak vylepšit štrůdl aby byl voňavý - jak to udělat, co použít (karamel)
Zveřejněno: čtvrtek 19. říjen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2600x
Při pečení štrůdlu opražte na másle strouhanku s krystalovým cukrem, až zezlátne a z cukru se vytvoří kousky karamelu. Nechte směs vychladnout a posypejte jí těsto - štrůdl bude krásně vonět.
Poleva při krájení nepopraská - jak tom udělat, co použít (horká voda)
Zveřejněno: čtvrtek 30. březen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1785x
Aby vám při krájení dortu nepopraskala poleva, namočte nůž do horké vody a pak teprve krájejte.
Kynutý koláč vydrží déle měkký - jak to udělat, co použít (olej, cukr)
Zveřejněno: čtvrtek 30. březen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1921x
Kynutý koláč zůstane dlouho měkký, když do něj dáte místo másla olej a uskladníte ho v uzavřené nádobě společně s několika kostkami cukru.
Moučníky z kynutého těsta křehké, vláčné - jak to udělat, co použít (citronová šťáva, ocet)
Zveřejněno: čtvrtek 19. leden 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2161x
Do kynutého těsta vmíchejte trochu citronové šťávy nebo 1 lžičku octa. Upečené moučníky získají křehkost a vláčnost.
Buchty měkké, vláčné - jak to udělat, co použít (rum, cukr, voda)
Zveřejněno: čtvrtek 19. leden 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 9295x
Ve sklenici smíchejte ve stejném poměru rum a vodu, přidejte 2 lžičky cukru a tímto roztokem potřete povrch ještě horkých buchet z trouby. Buchty zůstanou měkké a vláčné skoro týden.
Kynutý koláč déle vydrží měkký - jak to udělat, co použít (olej, cukr)
Zveřejněno: sobota 26. listopad 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3170x
Aby kynutý koláč vydržel déle měkký, dejte do těsta olej místo másla a skladujte jej v uzavřené nádobě společně s několika kostkami cukru.
Čokoládové zákusky více provoněné - jak to udělat, co použít (káva, Amaretto)
Zveřejněno: neděle 16. říjen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2377x
Čokoládové zákusky budou více provoněné, pokud přidáte k rozpuštěné čokoládě lžičku velmi silné kávy nebo lžičku likéru Amaretto.
Další rady a tipy v této kategorii:
- Oschlá vánočka, koláč - jak, čím změkčit a zvláčnit (mléko)
- Sražený máslový, tukový krém - jak, čím pomoci, spravit (žloutek, máslo)
- Ořechová náplň příliš sladká, přeslazená - jak, čím pomoci, zmírnit sladkost (kakao)
- Perník vláčný, měkký - jak, čím docílit (čaj)
- Litý perník vláčný, měkký - jak to udělat, co použít (brambor)
- Závin - jak, čím zpestřit náplň (mandarinky, piškoty)
- Tvarohová nádivka drolivá - jak, čím zabránit, zamezit, zlepšit konzistenci (vařený brambor)
- Tvaroh krémový, vláčný - jak, čím docílit (perlivá voda)
- Drobenka na koláč křupavá, vypečená - jak, čím docílit (med)
- Koláče po upečení - čím potírat, aby byly lesklé (bílek, med)
Další rady v kategorii
-
Buchty měkké, vláčné - jak to udělat, co použít (rum, cukr, voda)
-
Čím a jak ozdobit čokoládové muffiny?
-
Čím je možné nahradit máslo u křehkého koláče
-
Čím je možné nahradit mléko v piškotovém těstu
-
Čím nahradit alkohol přidávaný do těsta
-
Čím nahradit vejce v koláči
-
Čím oživit, ochutit krém do koláče cheesecake - tipy, rady
-
Čím potírat koláče, mazance, aby byly po upečení křehké, měli křehkou kůrku - tipy, rady, doporučení
-
Čím vylepšit cheesecake (poleva)
-
Čím vylepšit drobenku na koláč (kardamom)
-
Čím vylepšit těsto na palačinky (pistácie)
-
Čím vymazat formu, aby se moučník při pečení nepřipálil a nezhnědl (ztužený tuk)
-
Co dělat s připáleným koláčem, jak zachránit připálený koláč
-
Co dělat, pokud nám kvásek nekyne
-
Co použít, aby těsto lépe kynulo (jogurt)
-
Co použít, aby upečené koláče měly krásnou barvu (bílek, med)
-
Co přidat, co použít do drobenky, aby byla po upečení křupavější
-
Co přidat, co použít do litého perníku, aby zůstal dlouho vláčný
-
Co přidat, co použít do těsta na bábovku, aby byla kypřejší
-
Co přidat, co použít do těsta, aby buchty a koláče dostaly po upečení krásnou zlatou barvu
-
Co přidat, co použít při smažení vdolků, aby nebyly tak mastné (ocet)
-
Co udělat s nesnědenými palačinkami - tipy, rady, doporučení
-
Co udělat, co použít, když se nám připeče moučník ke dnu formy - postup, návod
-
Čokoládové zákusky více provoněné - jak to udělat, co použít (káva, Amaretto)
-
Dezert flameri - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Dietní palačinky pečené ve vaflovači
-
Dortový korpus - co lze použít k jeho výrobě místo piškotů - tipy, rady
-
Drobenka na koláč křupavá, vypečená - jak, čím docílit (med)
-
Drobenka zkaramelizovaná v troubě
-
Jablkový moučník ze zbylých bílků - postup, návod
-
Jak dodat lesk polevě na dort, perníčky, perník, větrník, muffiny
-
Jak dopéct nákyp pomocí alobalu a jak zabránit spálení nákypu
-
Jak dosáhnout hezky zlatavé, žluté barvy kynutého těsta
-
Jak hezky ozdobit bábovku cukrovými perlami
-
Jak hezky ozdobit tvarohový koláč cukrem a malinami
-
Jak hezky ozdobit tvarohový koláč s ovocem
-
Jak jednoduše pokrýt cukroví polevou - tipy, rady, zlepšováky
-
Jak jednoduše vyklopit moučník z formy (mokrá utěrka)
-
Jak naplnit muffiny máslovým krémem
-
Jak natřít krém na dort, aby byl bez hrudek - postup, návod
-
Jak netradičně ozdobit muffiny - postup, návod
-
Jak neudělat žmolky při rozpouštění čokolády v mikrovlnce
-
Jak odlepit korpus dortu od formy
-
Jak odstranit bubliny z povrchu jablečného koláče
-
Jak odstranit drobivost těsta vyrobeného z piškotů či sušenek
-
Jak ozdobit dort pomocí papírové krajkové šablony, cukru a kakaa
-
Jak ozdobit dort vaječným likérem s pudingem bez stékání
-
Jak péct bublaninu, aby se nasrazila - tipy, rady, doporučení
-
Jak péct čokoládové suflé, aby při pečení nespadlo (škrob)
-
Jak péct nákyp, aby po upečení neklesnul - tipy, rady, doporučení (piškoty)
-
Jak péct pokrmy, koláče z lineckého těsta - tipy, rady, doporučení
-
Jak plnit zdobící kornout krémem aniž byste se ušpinili - postup, návod
-
Jak poznám že je hotové odpalované těsto na větrníky, koblihy
-
Jak poznat jestli je třený koláč už upečený
-
Jak poznat správně, dostatečně vyšlehaný sníh z bílku
-
Jak poznat správnou teplotu čokoládové polevy na roztírání
-
Jak poznat, zda je nákyp dobře upečený - rady, doporučení
-
Jak připravit kypré palačinky (olej)
-
Jak prodloužit trvanlivost máslového krému na dort, moučník
-
Jak rozetřít sníh z bílků na dort, koláč
-
Jak rozpustit čokoládovou polevu - tipy, rady, návody
-
Jak rozpustit čokoládu na polevu bez použití vodní lázně
-
Jak rozpustit hrudky v želatině
-
Jak se vyhnout přilepení bábovky v bábovkové formě při pečení
-
Jak se vyhnout rychlému tuhnutí a loupání polevy z moučníků a dortů
-
Jak se vyhnout spadnutí těsta při pečení
-
Jak se vyhnout sražení máslového krému
-
Jak snadno odlepit korpus od dortové formy
-
Jak snadno uvolnit připečený koláč z plechu
-
Jak snadno vyklopit z formy moučník z třeného těsta
-
Jak snadno vyválet linecké těsto na plech na koláč
-
Jak správně připravit a upéct pokrmy z kynutého těsta - tipy, rady
-
Jak to udělat , co použít, aby se dort dobře krájel
-
Jak to udělat aby koblihy nebyly tolik tučné
-
Jak to udělat aby koblihy nenasákly moc oleje při smažení
-
Jak to udělat aby linecké cukroví bylo křehké
-
Jak to udělat aby se vyválené těsto nestáhlo
-
Jak to udělat, aby nám tvarohový dort po přidání ananasu nezhořknul - postup, návod
-
Jak to udělat, co použít aby se povrch bábovky při pečení nespálil - rady, doporučení
-
Jak to udělat, co použít, aby byl perník vláčný a netvrdnul (čaj)
-
Jak to udělat, co použít, aby byla poleva na dortu lesklá - tipy, rady, doporučení
-
Jak to udělat, co použít, aby bylo kynuté těsto na vánočku, buchty či mazanec vláčné a mělo pěknou barvu
-
Jak to udělat, co použít, aby byly košíčky po upečení křupavé - tipy, rady, doporučení (arašídový olej)
-
Jak to udělat, co použít, aby koláče zůstaly déle čerstvé
-
Jak to udělat, co použít, aby mák nezhořknul
-
Jak to udělat, co použít, aby se křehké těsto nedrobilo (ocet)
-
Jak to udělat, co použít, aby se nám palačinky při smažení nelepily a netrhaly
-
Jak to udělat, co použít, aby se nám poleva na moučnících nevsákla do těsta
-
Jak uchovat drobenkový koláč zamražením
-
Jak udělat drobenku křupavější, křupavá drobenka
-
Jak udělat křupavou krustu na švestkovém koláči
-
Jak udělat kynuté těsto lehké a nadýchané
-
Jak udělat kyprou vzdušnou, chutnou palačinku
-
Jak udělat makový koláč nadýchanější
-
Jak udělat mouční ze třeného těsta nadýchanější
-
Jak udělat muffiny nadýchané a křehké
-
Jak udělat palačinky nadýchanější
-
Jak udělat třené těsto vzdušnější a kypřejší
-
Jak upéct závin dozlatova a dokřupava (tuk)
-
Jak urychlit kynutí kynutého těsta pomocí horké vody nebo radiátoru topení