Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Moučníky, koláče, náplně, polevy, krémy

► Jak péct kynuté koláče aby byly nadýchané

Koláče z kynutého těsta pečte zprudka, protože při rychlém pečení vzkypí.

► Jak vyrobit kyprý a vláčný dortový korpus - jak toho docílit? (olej, pomerančová kůra)

Aby byl dortový korpus vláčný, přidejte do těsta trochu oleje, pomerančová kůra mu dodá svěží aroma. Upečte ho den předem, snadněji ho pak nařežete.

► Jak vyrobit čokoládové lístky na moučník (list rostliny pokapaný čokoládou)

Chcete ozdobit moučník čokoládovými lístečky? Jednu stranu jedlých lístků, například jahody nebo růže, rovnoměrně potřete rozpuštěnou čokoládou, nechte ztuhnout a list pak opatrně sloupněte.

► Jak vylepšit štrůdl aby byl voňavý - jak to udělat, co použít (karamel)

Při pečení štrůdlu opražte na másle strouhanku s krystalovým cukrem, až zezlátne a z cukru se vytvoří kousky karamelu. Nechte směs vychladnout a posypejte jí těsto - štrůdl bude krásně vonět.

Poleva při krájení nepopraská - jak tom udělat, co použít (horká voda)

Aby vám při krájení dortu nepopraskala poleva, namočte nůž do horké vody a pak teprve krájejte.

Kynutý koláč vydrží déle měkký - jak to udělat, co použít (olej, cukr)

Kynutý koláč zůstane dlouho měkký, když do něj dáte místo másla olej a uskladníte ho v uzavřené nádobě společně s několika kostkami cukru.

Moučníky z kynutého těsta křehké, vláčné - jak to udělat, co použít (citronová šťáva, ocet)

Do kynutého těsta vmíchejte trochu citronové šťávy nebo 1 lžičku octa. Upečené moučníky získají křehkost a vláčnost.

Buchty měkké, vláčné - jak to udělat, co použít (rum, cukr, voda)

Ve sklenici smíchejte ve stejném poměru rum a vodu, přidejte 2 lžičky cukru a tímto roztokem potřete povrch ještě horkých buchet z trouby. Buchty zůstanou měkké a vláčné skoro týden.

Kynutý koláč déle vydrží měkký - jak to udělat, co použít (olej, cukr)

Aby kynutý koláč vydržel déle měkký, dejte do těsta olej místo másla a skladujte jej v uzavřené nádobě společně s několika kostkami cukru.

Čokoládové zákusky více provoněné - jak to udělat, co použít (káva, Amaretto)

Čokoládové zákusky budou více provoněné, pokud přidáte k rozpuštěné čokoládě lžičku velmi silné kávy nebo lžičku likéru Amaretto.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny