Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

► Rybíz á la brusinky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Rybíz á la brusinky - příprava: Rybíz spolu s vodou a polovinou cukru přiveďte k varu. Ochuťte vanilkovým cukrem a skořicí a vařte asi 5 minut. Pak přidejte ostatní cukr smíchaný s želírovacím přípravkem a za stálého míchání vařte ještě 2-3 minuty. Před koncem varu zalijte rumem a odstavte.

Plňte do dobře vypařených skleniček, ihned zavíčkujte a obraťte dnem vzhůru. Podávejte ke svíčkové omáčce. V letních měsících tuto směs promíchám s trochou nastrouhaného zázvoru, trochou chilli papriček a balzamikovým krémem a vznikne výborná příloha ke grilovanému masu nebo sýrům.

Rybíz á la brusinky - suroviny:

  • 2 kg bobulí červeného rybízu
  • 1,20 kg cukru
  • 1 dcl vody
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 balíček želírovacího prášku 2:1
  • mletá skořice dle chuti
  • 1 dcl rumu

 

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny