Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

► Hruškový kompot s jeřabinami - recept, postup, návod, příprava, suroviny

Hruškový kompot s jeřabinami - příprava: Hrušky oloupejte, zbavte jádřinců a rozčtvrťte. Vždy je zakápněte citronovou šťávou, jinak by ztmavly. Jeřabiny otrhejte od stopek a propláchněte ve vlažné vodě. Čtvrtky hrušek skládejte do vymytých zavařovacích sklenic a prosypávejte je jeřabinami.

Ovoce sklepejte, do každé sklenice přidejte 1 vrchovatou lžíci cukru a zalijte převařenou vodou asi cm pod okraj. Uzavřete a sterilujte asi 15 minut při 85 C.

Hruškový kompot s jeřabinami - suroviny:

  • 3 kg hrušek
  • 30 dkg jeřabin
  • šťáva z citronu
  • cukr krystal
  • voda

 

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny