Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

► Ostružinové želé - recept, postup, návod, příprava, suroviny

Ostružinové želé - příprava: Čisté čerstvé ostružiny zbavte stopek a hlavně odstraňte ty, které jsou poškozené či nahnilé. Můžete je propláchnout pod tekoucí studenou vodou (ale není to nutné) a nechat okapat v sítu. Pak je nasypejte do většího hrnce a nechte vzkypět, nezapomínejte je však celou dobu promíchávat.

Sejměte hrnec z plotny a přelijte obsah hrnce přes čisté pláténko. Šťávu znovu vraťte do hrnce, přisypejte do ní želírovací cukr a kyselinu citronovou, promíchejte a přibližně 3 minuty vařte. Pro jistotu pak proveďte želírovací zkoušku. Želé pak přelijte do čistých suchých sklenic, pečlivě zavíčkujte.

Ostružinové želé - suroviny:

  • 1 kg ostružin
  • 1 kg Korunního cukru želírovacího
  • 1 lžička kyseliny citronové

 

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny