Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

► Hruškový kompot - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Hruškový kompot - příprava: Opláchnuté hrušky oloupejte, rozčtvrťte, vykrájejte jádřince a co nejrychleji vložte do studené vody s trochou kyseliny citronové (nebo octa), aby nezhnědly. Po chvíli je vyjměte, naskládejte do čistých suchých sklenic a zalijte teplým cukerným nálevem nebo posypejte cukrem a zalijte teplou vodou.

Po uzavření sterilujte 20-30 minut při 85 C. Nejsou-li hrušky příliš tvrdé, může být doba sterilace kratší.

 

 

Hruškový kompot - suroviny:

  • 3 kg hrušek
  • 1 lvody
  • 300 g cukru krupice (záleží na sladkosti hrušek)
  • kyselina citronová

 

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny