Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

► Broskvový kompot - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Broskvový kompot - příprava: Připravte si cukerný roztok. Omyté broskve oloupejte, rozkrojte a zbavte pecky - ideální je ponechat je nakrájené na půlky. Vyskládejte je do čistých suchých sklenic (nejlépe řeznou plochou směrem dolů) a zalijte teplým roztokem. Jejich vůni i chuť můžete oživit hvězdičkou badyánu.

Sterilujte asi 20 minut při teplotě 85 °C. Jsou-li plody tvrdé, prodlužte čas asi o 5 minut. Ideální jsou plně vyzrálé plody, Aby si broskve zachovaly barvu, namočte je po oloupání a vypec kování do studené vody s trochou kyseliny citronové.

 

 

Broskvový kompot - suroviny:

  • 3 kg broskví
  • 1,5 l vody
  • 500 g cukru krupice
  • kyselina citronová
  • badyán

 

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny