Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

► Vrstvený kompot z různých druhů ovoce - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Vrstvený kompot - příprava: Připravte si cukerný roztok. Jablka a hrušky zbavte jádřinců, ostatní omyjte a vypeckujte. Větší ovoce nakrájejte na silnější plátky, švestky napůl, ryngle nechte v celku. Do roztoku vody s kyselinou citronovou namočte hrušky a jablka. Do sklenic plňte střídavě po vrstvách.

Zalijte teplým cukerným roztokem a sterilujte asi 20 minut při teplotě 85 °C. Plody, které použijete, by měly být pevnější. Nic nezkazíte, provoníte-li vrstvený kompot kouskem skořice nebo hřebíčkem.

 

Vrstvený kompot - suroviny:

  • 1 l vody
  • 300 g krystalového cukru
  • 1 lžička kyseliny citronové
  • 500 g jablek
  • 500 g švestek nebo rynglí
  • 500 g oloupaných hrušek nebo broskví

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny