Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

► Meruňkový kompot - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Meruňkový kompot - příprava: Chcete-li mít meruňky v kompotu oloupané, krátce je povařte ve vodě, poté je sceďte, a jakmile vychladnou, půjdou snadno oloupat. Oloupané meruňky pak rozpulte, zbavte pecek a naskládejte do čistých suchých sklenic - nejlépe řeznou plochou dolů.

Prokládejte je přitom vanilkovým luskem nalámaným na kousky. Do teplého cukerného základu vmíchejte citronovou šťávu a výsledným roztokem pak zalijte meruňky. Zavařovací láhve potom pevně uzavřete a sterilujte při teplotě 85 °C po dobu přibližně 20 minut. Můžete přidat kousek oloupaného a na kolečka pokrájeného zázvoru nebo lístky meduňky.

 

Meruňkový kompot - suroviny:

  • 0,75 l vody
  • 250 g cukru krupice
  • 1,5 kg meruněk
  • 1 vanilkový lusk
  • šťáva z 1/2 citronu
  • zázvor
  • meduňka

 

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny