Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Džem z černých třešní - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Džem z černých třešní - příprava: Vyzrálé černé třešně omyjte a vypeckujte. Dejte je do většího kastrolu, trochu podlijte vodou, přidejte koření a kyselinu citronovou a přiveďte k varu. Vařte asi 5 minut a přidejte želírovací cukr. Opět povařte a vyzkoušejte, jestli džem na talířku tuhne. Pokud ne, přidejte kyselinu citronovou. Z hotového džemu vyjměte koření, přidejte rum a esenci a naplňte do umytých nahřátých sklenic.

Uzavřete a aspoň na 5 minut otočte víčkem dolů.

 

Džem z černých třešní - suroviny:

  • 2 kg zralých černých třešní
  • 1 kg želírovacího cukru
  • 2 ks badyánu
  • 1 kousek celé skořice
  • 1 lžička kyseliny citronové
  • 100 ml rumu (tuzemáku) nebo 1 lžička rumové esence
  • 1 lžička mandlové esence

 

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny