Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Bezinkový džem - jak připravit, udělat

Bezinkový džem: Na 2 kg čerstvých bezinek 600 g cukru (krystal), 1 balíček pektinu (nemusí být), 5 g kyseliny citronové, skořice. Bezinky dobře propereme a zbavíme stopek. V nádobě je pomalu vaříme, až mírně zhoustnou. Pak přidáme

cukr, konzervační prostředek, kyselinu citronovou, podle chuti skořici, případně i citronovou kůru z chemicky neošetřeného citronu. Povaříme, až se cukr rozpustí, dobře promícháme. Za horka džemem plníme malé skleničky, uzavřeme víčkem a obrátíme dnem vzhůru. Případně 20 minut sterilujeme při teplotě 85 C.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny