Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Angreštový džem, džem z angreštu s letním ovocem - jak připravit, udělat

Angreštový džem s letním ovocem - příprava: Všechno ovoce omyjeme, necháme okapat a očistíme. Angrešt a červený rybíz rozmělníme v mixéru a vložíme do hrnce. Černý rybíz rozmačkáme a přidáme do hrnce. Směs ovoce zvážíme.

Odvážíme speciální želírovací cukr, přimícháme k ovoci a zakryté necháme dvě hodiny stát. Směs za stálého míchání
přivedeme k varu a tři minuty vaříme. Do směsi zamícháme malinovou pálenku. Uděláme rosolotvornou zkoušku. Pokud je to nutné, sebereme pěnu a džem naplníme až po okraj do skleniček. Skleničky okamžitě uzavřeme, převrátíme a v klidu necháme vychladnout.

Angreštový džem s letním ovocem - suroviny:

  • 500 g angreštu
  • po 300 g černého a červeného rybízu
  • 300 g malin
  • želírovací cukr v poměru 2:1 (na 1 kg ovoce 500 g želírovacího cukru)  
  • 3 lžíce malinové pálenky (případně jiné)

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny