Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Borůvkový džem s jablky - jak udělat, připravit

Borůvkový džem s jablky - příprava: Borůvky přebereme, propláchneme a necháme okapat. Jestliže jsou přezrálé a pouštějí šťávu, jen je lehce opláchneme a nenecháme okapat. Borůvky rozmačkáme vidličkou nebo mačkadlem na

brambory. Vymačkáme šťávu z citronu a nalijeme na rozmačkané borůvky. Jablka omyjeme, oloupeme, rozkrájíme na čtvrtky a zbavíme jádřinců. Dužninu nakrájíme na malé kousky a přidáme k rozmačkaným borůvkám. Do směsi zamícháme želírovací cukr a necháme v klidu dvě hodiny při pokojové teplotě. Za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme čtyři minuty. Uděláme rosolotvornou zkoušku. Pokud je to nutné, sebereme pěnu, a horký džem plníme až po okraj do skleniček. Skleničky okamžitě uzavřeme, postavíme víčkem dolů a necháme v klidu.

Borůvkový džem s jablky - suroviny:

  • 600 g borůvek
  • 1 citron
  • 400 g kyselejších jablek
  • 1 kg želírovacího cukru

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny