Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Jablkový džem s hruškami - jak připravit, udělat

Jablkový džem s hruškami - příprava: Jablka a hrušky omyjeme, nakrájíme na čtvrtky, odstraníme jádřince a dužninu nakrájíme na malé kousky. Asi polovinu ovoce dáme do mixéru nebo je rozmačkáme mačkadlem na brambory a

rozmělněné vložíme do hrnce. Přimícháme zbylé pokrájené ovoce. Vmícháme želírovací cukr. Přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme čtyři minuty. Provedeme rosolotvornou zkoušku. Sebereme pěnu a horký džem plníme až po okraj do skleniček. Skleničky okamžitě uzavřeme, postavíme víčky dolů a necháme v klidu.

Jablkový džem s hruškami - suroviny:

  • 600 g kyselejších jablek
  • 400 g hrušek
  • 1 citron, pokud jablka nejsou dost kyselá
  • 1 kg želírovacího cukru

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny