Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Jablková marmeláda s bezinkami - jak připravit, udělat

Jablková marmeláda s bezinkami - příprava: Jablka omyjeme a nakrájíme na čtvrtky. Citrony omyjeme. Jeden oloupeme tak, aby bílá vnitřní vrstva zůstala na plodu. Nakrájená jablka, citronovou kůru, bezinky, skořici a vodu přivedeme k varu

a na mírném ohni za stálého míchání povaříme, až jablka změknou. Vzniklou kaši propasírujeme přes síto. Oba citrony vymačkáme a šťávu přilijeme k protlaku. Přisypeme želírovací cukr a mícháme tak dlouho, až se rozpustí. Směs za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme čtyři minuty. Provedeme rosolotvornou zkoušku. Pokud je to nutné, sebereme pěnu a horkou marmeládu plníme až po okraj do skleniček. Skleničky okamžitě uzavřeme, postavíme víčkem dolů a necháme v klidu, dokud obsah neztuhne.

Jablková marmeláda s bezinkami - suroviny:

  • 600 g co možná nejkyselejších jablek
  • 2 chemicky neošetřené citrony
  • 400 g bezinek
  • půl tyčinky skořice 
  • 1 šálek vody
  • 1 kg želírovacího cukru

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny