Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Jahodový džem s rebarborou - jak připravit, udělat

Jahodový džem s rebarborou - příprava: Jahody opereme, necháme okapat a očistíme. Vložíme do hrnce a rozmačkáme mačkadlem na brambory jen tak, aby zůstaly ještě kousky jahod. Rebarboru omyjeme, stáhneme vnější vlákna, syrové

řapíky nakrájíme na kousky dlouhé asi 1 cm a zamícháme k jahodám. Směs zvážíme. Odvážíme speciální želírovací cukr ve stanoveném poměru a přimícháme. Zakryjeme a necháme asi hodinu odpočívat. Přivedeme do varu a za stálého míchání vaříme tři minuty. Provedeme rosolotvornou zkoušku. Sebereme pěnu a horký džem plníme až po okraj do skleniček. Skleničky okamžitě uzavřeme, postavíme víčky dolů a necháme v klidu.

Jahodový džem s rebarborou - suroviny:

  • 500 g jahod
  • 500 g rebarbory
  • želírovací cukr v poměru 2:1 (na 1kg ovoce 500 g speciálního želírovacího cukru)

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny