Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Jahodový džem s rybízem a angreštem - jak připravit, udělat

Jahodový džem s rybízem a angreštem - příprava: Jahody opereme, necháme okapat a očistíme. Dáme do hrnce a nahrubo rozmačkáme. Rybíz a angrešt opereme, přebereme, očistíme a rozmělníme v mixéru. Kaši prolisujeme přes

síto. Protlak z rybízu a angreštu přimícháme k rozmačkaným jahodám a směs zvážíme. Odvážíme speciální želírovací cukr a přimícháme k ovoci. Přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme tři minuty. Provedeme rosolotvornou zkoušku. Sebereme pěnu a horký džem plníme až po okraj do skleniček. Skleničky okamžitě uzavřeme, postavíme víčky dolů a necháme v klidu, dokud džem zcela nevychladne.

Jahodový džem s rybízem a angreštem - suroviny:

  • 500 g jahod
  • 500 g červeného rybízu
  • 500 g angreštu
  • želírovací cukr v poměru 2:1 (na 1,5 kg ovoce 750 g speciálního želírovacího cukru)

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny