Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Malinový džem s jablky - jak připravit, udělat

Malinový džem s jablky - příprava: Jablka oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, odstraníme jádřince, nakrájíme na malé kousky a vložíme do hrnce. Citron vymačkáme a šťávu přilijeme k nakrájeným jablkům. Maliny přebereme,

propláchneme a necháme krátce okapat. 400 g malin rozmačkáme mačkadlem na brambory a přimícháme k jablkům. Zbylé maliny přidáme celé. Vanilkový lusk rozřízneme, vyškrábneme vnitřek a přidáme k ovoci. Směs zvážíme. Odvážíme speciální želírovací cukr a přimícháme. Směs necháme pod pokličkou dvě hodiny odpočívat. Za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme tři minuty. Přidáme malinovou pálenku. Provedeme rosolotvornou zkoušku. Pokud je to nutné, sebereme pěnu a horký džem plníme až po okraj do skleniček. Skleničky uzavřeme, postavíme víčky dolů a necháme v klidu.

Malinový džem s jablky - suroviny:

  • 400 g kyselejších jablek
  • 1 citron
  • 750 g malin
  • 1 vanilkový lusk
  • želírovací cukr v poměru 2:1 (na 1 kg ovoce 500 g speciálního želírovacího cukru 
  • 3 polévkové lžíce malinově pálenky

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny