Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Malinovo-višňová omáčka k sýrům (mostarda) - jak připravit, udělat

Zavařenina bez chemie a přidaného pektinu, která ozvláštní chuť každého sýra, ale i grilovaného masa nebo tradičního švýcarského receptu raclette.

Malinovo-višňová omáčka k sýrům (mostarda) - příprava: Čerstvé maliny nasypeme spolu s višněmi do hrnce se širokým dnem a zakapeme šťávou z celého citronu. Ovoce rozvaříme na prudkém plameni za stálého míchání a vaříme po dobu asi 10 minut, než se voda odpaří. Přidáme cukr, pepř, habaneros papričky a balsamikový ocet, a za stálého míchání

a vysoké teploty uvaříme do požadované konzistence a hustoty, cca 10 minut. Horkou směs plníme do vypařených skleniček, uzavřeme a otočíme dnem vzhůru nebo můžeme sterilovat po dobu 8 minut na 80 stupňů.

Malinovo-višňová omáčka k sýrům (mostarda) - suroviny:

  • 1 kg malin
  • 0,5 kg višní
  • šťáva z jednoho citronu
  • 400 g cukru třtinového
  • 1 lžička čerstvě namletého pepře černého
  • 1 habaneros paprička
  • 1 dcl balsamikového octa

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny