Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Jeřabinový kompot - jak připravit, udělat

Jeřabinový kompot - příprava: Vodu svaříme s cukrem, vložíme do ní odstopkované a dobře oprané jeřabiny a povaříme dosklovita. Poté jeřabiny vyjmeme děrovanou naběračkou a dáme do sklenic. Zalijeme převařeným cukerným roztokem, uzavřeme víčky a sterilujeme 20 minut při teplotě 85 C.

Do kompotu můžeme přidat i jiné druhy ovoce a jakékoliv koření, které se hodí do sladkých kompotů, jako např. skořici, hřebíček, badyán či kousek citronové kůry.

Jeřabinový kompot - suroviny:

  • jeřabiny
  • na 1 l vody 450 g krystalového cukru

 

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny