Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Nakládané jeřabiny s vínem a skořicí - jak připravit, udělat

Nakládané jeřabiny s vínem a skořicí - příprava: Cukr svaříme s vodou. Do nálevu přidáme otrhané a oprané jeřabiny, víno a kousek celé skořice a na mírném ohni vaříme za občasného zamíchání asi půl hodiny. Skořici vyjmeme, jeřabiny vybereme děrovanou naběračkou a vložíme do skleniček.

Zalijeme převařeným nálevem, do každé skleničky ještě nalijeme lžíci rumu, uzavřeme víčky a sterilujeme 20 minut při teplotě 85 C. Místo rumu můžeme použít vínovici či jinou ovocnou pálenku.

Nakládané jeřabiny s vínem a skořicí - suroviny:

  • 2 kg červených nebo černých jeřabin
  • 1 kg krystalového cukru
  • 2 a 1/2 dl vody
  • 2 a 1/2 dl červeného vína
  • kousek celé skořice
  • rum

 

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny