Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Jeřabinový kompot s hruškami či jablky - jak připravit, udělat

Jeřabinový kompot s hruškami či jablky - příprava: Jeřabiny otrháme, opereme, chvilku povaříme v cukerném roztoku a necháme je v něm do druhého dne proslazovat. Hrušky nebo jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na kousky a povaříme v trošce vody okyselené kyselinou citronovou nebo citronovou šťávou.

Do sklenic dáváme po vrstvách jeřabiny a kousky hrušek nebo jablek (nebo ovoce promícháme) a zalijeme převařeným nálevem z cukerného roztoku a vývaru z hrušek či jablek. Sklenice uzavřeme víčky a sterilujeme 30 minut při teplotě 85 C. Kompot můžeme dochutit přidáním koření, nejlépe hřebíčku a skořice.

Jeřabinový kompot s hruškami či jablky - suroviny:

  • 1 kg jeřabin
  • 1 kg hrušek nebo jablek
  • 400 g krystalového cukru
  • 1 1 vody
  • 1 malá lžička kyseliny citronové nebo šťáva z 1citronu

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny