Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Rybízová marmeláda - recept

Rybízová marmeláda - příprava: Opraný a otrhaný rybíz nasypeme do hrnce, podlijeme troškou vody, přikryjeme pokličkou a hodně rozvaříme. Poté jej prolisujeme přes síto či pomocí lisu na ovoce. Protlak odvážíme a připravíme si odpovídající množství cukru.

Protlak za častého míchání vaříme tak dlouho, až svůj objem zmenší asi o třetinu, během vaření postupně přidáváme cukr, aby se nepřerušil var. Horký džem nalijeme do skleniček, uzavřeme víčky a na 10 minut postavíme dnem vzhůru.

Rybízová marmeláda - suroviny:

  • červený nebo černý rybíz (nebo směs)
  • na 1 kg protlaku 800 g krystalového cukru

 

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny